Line Münster-Swendsen

Om mig

Jeg vil ikke begrænses af mig selv

Mit citat ovenfor lyder måske som en kliche, men det er for det meste det, vi gør – begrænser os selv. Jeg har skulle igennem mange ’indre runder’ med mindreværd, skam og alt for mange negative tanker om mig selv, og jeg har måtte knokle med mig selv for at bryde begrænsningerne.

Jeg begyndte min bevidste selvudvikling, da jeg var 23 år, og har altid insisteret på at lære af de vanskeligheder, som livet byder. Og det har budt på meget… Nogle af temaerne handler om tilknytning, nær relation til stofmisbruger, min skilsmisse, jalousifølelser, voldsom allergi og astma. Derfor er jeg den, jeg er i dag. Jeg har villet finde min egen vej i livsforløbet, og det har gjort mig godt.

Det kan virke som om, der er langt fra underholdnings-branchen til arbejdet som terapeut og chok- og traumebehandler. Det er der på mange måder også, men i min verden ligger de også tæt. Det er begge jobs, hvor jeg selv er ’instrumentet’. Jeg bruger i begge verdener mig selv med hele min erfaring og min indlevelsesevne. Det kræver stort nærvær og empati at leve sig ind i klientens historie og situation, og det samme gør det, når jeg står på scenen.

Mange scenekunstnere går i terapi for at arbejde med sig selv, da det også er et godt værktøj til at blive bedre på scenen, og jeg er ingen undtagelse. Det at kende sig selv hele vejen igennem og forstå sin historie giver et kæmpe repertoire af følelser, som kan bruges på scenen.

Det samme gælder i arbejdet som terapeut: Jo mere jeg begriber min historie, min skam og mine traumetilstande, jo bedre kan jeg se, høre og forstå klientens situation klart. Den store forskel ligger i, at på scenen er det mig, som er i fokus, og i terapilokalet er det klienten, som er i fokus. Så for mig er det to verdener, der ligger tæt, og derfor er det logisk at arbejde med begge dele.

Lidt mere om Line

Forsanger og ophavskvinde til kvindebandet Gasoline, hvor vi siden 2005 fortolker og spiller Gasolin-sange www.gasoline.dk.

Jeg har siden 1993 været professionel sanger og arbejdet som skuespiller og tv-vært.

Derudover har jeg bl.a. arbejdet som instruktørassistent, turnéleder, tjener, teatertekniker, ekspedient m.m.

Jeg er født i 1969, er gift og har siden 2005 boet med min mand i København sammen med vores to sønner.

Min faglighed i punktform

  • Medlem af Dansk Psykoterapeutforening
  • Uddannet Fascial Flow Guide ved Jeanne Jensen, 2020
  • Certificeret Relationel biologisk chok- traumebehandler ved Skolen for Psykosomatik af aut. cand.psych. og specialist i psykotraumatologi, Ulla Rung Weeke, 2010
  • Tilbyder Gongbad og Fascial Flow forløb
  • Underviser på PUC, Psykoterapeutisk Uddannelsescenter, med fokus på kroppen og nervesystemet www.puc-kbh.dk
  • Superviserer terapeuter og psykologer samt personalegrupper på institutioner og afholder kurser for personale på institutioner for børn/unge og voksne med diagnoser i relation til nervesystemet og evnen til at begribe ”bag om diagnoser”
  • Afholder kurser og workshops
  • Egen praksis siden 2008 med klienter i individuel terapi og parterapi
  • Uddannet Organisk Psykoterapeut fra Opin-instituttet, 2008