“The sound of the gong helps people to let go their resentments, limitations, and prejudices; it brings peace, friendship and love” – Grand Gongmaster Don Conreaux

Gongbad er, som ordet siger at ’bade’ i lyden fra gonger. Gongernes komplekse toner og vibrationer påvirker kroppen helt ned på celleniveau og støtter din egen krops helende egenskaber.

Det var en utrolig dejlig oplevelse at give sig hen til lydene og bruge min høresans, som jeg nærmere eftertanke ikke giver særlig stor opmærksomhed.

Citat fra deltager: “Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forestillet mig, men gongbadet hos Line var en langt større oplevelse, end jeg havde troet på forhånd. Der var stor variation i de forskellige lyde, så det føltes som at være til en koncert med kroppen. Eller få en form for lydmassage for krop og sjæl. Jeg synes, at Lines intutive måde at arbejde med de store gongs, tromme og skåle/vindspil var både behagelig og afslappende, men det skabte også energi og en intensitet i kroppen både undervejs og bagefter. Jeg kunne godt lide, at jeg bare skulle møde og lægge mig på den bløde uldmåtte under en tyndt tæppe og tage imod. Uden at der blev stillet krav eller at jeg selv stillede forventninger til mig selv. Jeg skulle bare følge med og lade mig fylde og vibrere af lydbølgerne.”

Ud over at spille på gonger supplerer jeg med enkelte andre instrumenter samt støttende krops- og vejrtræknings-øvelser. Gongbad foregår liggende, og jeg har måtter og tæpper til alle, og anbefaler at man møder op i afslappet tøj, så man ligger behageligt og kan lave lette bevægelser.

Lyd-healing af en af de ældste former for healing i historien, og gonger har været kendt i mere end 5000 år. Effekten er dokumenteret i nutidige studier, og forskning viser, at gonglyde kan reducere stresstilstande i kroppen, samt har positiv indvirkning på depression, angst og inflammatoriske tilstande. Mange deltagere ved gongbade giver desuden udtryk for at komme i en dyb afslappende tilstand, ligesom de oplever et øget velbefindende efterfølgende med fornyet energi og vitalitet.

Lyden fra gongerne har potentiale til at berolige nervesystemet og forandre tilstande i kroppen helt ned på celleniveau i vævet og blodet. Som lydbølger kan sætte vand i bevægelse, bliver vores krop som består af 60% væske påvirket, og det gælder også, selvom vi ikke lytter koncentreret med ørerne, men er et sted mellem vågen og sovende.

Det kan have en helende og helbredende effekt, når vi lader vores krop og sind indhylle i lyd, og det er det, jeg tilbyder i mine gongbade, når man lægger sig ned og lader kroppen bade i lydbølgerne fra gongerne.

Sara ”Lady Gong” Emilione, som tilbyder gongbade i Stockholm, beskriver det således;

”Du går fra en vågen tilstand (beta) til afslapning (alfa), drømmende tilstand (theta) og kan opleve perioder med dyb restitution (delta), hvor du helt slipper oplevelsen af tid. Under REM-søvn (drømmesøvn) dominerer deltabølgerne, og vi restituerer på en måde, der er mere effektiv end i andre søvnfaser. Kroppen får en chance for reparation, vækst og hormonel balance. Deltabølgerne er aktive selv under perioder med dyb meditation, og de langsomme hjernebølger sætter dig i en tilstand, der fremmer helbredelse, smertelindring, kortisol-reduktion og giver dig adgang til det ubevidste. Deltagere har fortalt, hvordan gamle minder vækkes til live under et gongbad, og at de sover enormt dybt og længe efter et gongbad. Vibrationerne får hjernebølgerne, hjerteslagene og åndedrætsfrekvensen til at sænke sig, og frigiver melatonin, endorfiner og dopamin”.

”Gong and Its Therapeutic Meaning”, et slovensk studie fra University of Maribor, fra 2016 viser, at samtlige af studiets 129 deltagere definerer effekten af gongens lydvibrationer som healende og afslappende. De vidnede også om indre fred, bedre fysisk og psykisk velbefindende, et nyt gå-på mod i forhold til arbejdsopgaver samt en lyst til øget personlig udvikling.

https://journals.uni-lj.si/MuzikoloskiZbornik/article/download/7137/6800/15321

Denne korte video dokumenterer et australsk forsøg, hvor man på celle-niveau i blodet kan se den tydelige effekt af blot 20 minutters gongbad.

https://youtu.be/yUNqN0G-7Zw

Citat fra deltager: “Jeg har haft fornøjelsen af at deltage i en gong-bad session hos Line. Jeg blev hurtigt fordybet i en atmosfære af ro, da store “gong’s” begyndte at udfolde deres utroligt smukke og bløde lyde. Lydens intensitet og frekvens ændrede sig gradvist undervejs, og skabte forskellige lag af lyde, der kunne mærkes gennem hele kroppen. Line var som en kunstner, der dirigerede lyduniverset omkring os. Hun skabte en perfekt balance mellem ro og energi, og hendes nærvær tilføjede en helt særlig dimension til oplevelsen. Det var som om hun guidede os gennem et musikstykke af helbredende vibrationer. Det var en unik form for selvforkælelse og anbefalelsesværdig oplevelse for alle, der søger ro og velvære.”

Praktisk info & betaling

Dato: 21. april kl.10.30 – 12.30 (kom 15 min. før så du er klar til start kl.10.30)

Sted: Teglgårdstræde 8b, 3. sal – 1452 Købehavn K (Yojo – Yoga & Jordemoder)

Pris: 550 kr.

Dato: 27. maj kl.16.00 – 18.00 (kom 15 min. før så du er klar til start kl.16.00)

Dato: 24. juni kl.16.00 – 18.00 (kom 15 min. før så du er klar til start kl.16.00)

Sted: Sankt Knuds vej 27, 1903 Frederiksberg (Teosofisk forenings lokaler)

Pris: 550 kr.

Tilmelding: Send mail: line@line-munster-swendsen.dk – Tilmelding er bindende og gælder, når jeg har modtaget din betaling. Husk at notere dit navn ved overførsel. Du modtager på mail en kvittering, når jeg har modtaget dem. (12 pladser)                 Djurslands Bank, reg: 7268  konto: 1076377

Ud over at spille på gonger supplerer jeg med enkelte andre instrumenter samt støttende krops- og vejrtræknings-øvelser. Gongbad foregår liggende, og jeg har måtter og tæpper til alle, og anbefaler at man møder op i afslappet tøj, så man ligger behageligt og kan lave lette bevægelser.

Der er te, vand samt lidt frugt og sunde snacks efter selve gongbadet, der varer to timer.